Havneplan, Kerteminde Marina, Strandkilen, Gangbro

Projektet er lavet i samarbejde med Sunke Arkitekter.

Marinaen er det første møde med byen for de mange gæstesejlere, der lægger til i Kerteminde hvert år. Marinaen skal rent funktionelt tilgodese brugerne og gøre det nemt at afvikle havnens mange praktiske gøremål som fx vedligehold og opbevaring af både. Derved – og i kraft af sin skønne beliggenhed – bliver marinaen også et rekreativt område for alle byens borgere og en stor attraktion i sig selv. Derfor skal marinaen være en havn for hele byen og dens besøgende. Den skal fordre en synergi mellem praktiske og rekreative gøremål, der gør stedet, og dermed hele byen, livligt og velbesøgt.

Planen gør op med de mange bådebroer og spredningen af liv ved at placere to knudepunkter langs den eksisterende promenade. Der er her, havnens liv mødes og blandes: Her udspringer forbindelsen til vandet for både sejlere og besøgende, her placeres havnens funktioner og bygninger, promenadens trafik skærer sig igennem, og der indrettes uderum til ophold. Det er også her, at de mindre sejlende – kajakker, joller, motorbåde – får en smutvej under broerne langs med promenaden, og flowet af sejlende og gående krydses.​​

Emil Kroghede, Arkitekt MA

Emil Kroghede, Arkitekt MA

Mit navn er Emil, og jeg er arkitekten bag Kroghede Arkitektur. Jeg er uddannet arkitekt fra Aarhus Arkitektskole, og har erfaring med såvel erhvervsbyggeri, som private byggeprojekter. Jeg specialiserer mig i villaer og tilbygninger, og kan med garanti hjælpe jer, med jeres næste byggeprojekt.

Send mig en mail