Projektet omhandler et tilbygnings- og renoveringsprojekt i Aarhus. Villaen fra 1960’erne trængte til en opdatering og udvidelse, der stemte mere overens med familiens behov. De primære problemstillinger var at få tilføjet et ekstra soveværelse, et ekstra badeværelse, skabe et mere brugbart leverum i åben forbindelse med køkkenet, skabe bedre lysindfald og kontakt til haven og uderummet. 

Det ekstra soveværelse er tilføjet som en tilbygning der i sin tagform imiterer det valmede tag på den eksisterende villa. Taget i tilbygningen rejser sig mod himlen og afsluttes i toppen med et ovenlys med kig til himlen og stjernerne fra sengen. Tilbygningen kobler sig på huset, således at der skabes et intimt gårdrum, der kan betragtes fra det nye soveværelset og det nye badeværelse. Herved tilføres en snert af wellness til badeværelset og der skabes et uderum med plads til refleksion.

Den eksisterende vinkelstue fremstod mørk og svær at indrette. Ved at åbne op ud til køkkenet, blev der etableret et rummeligt køkken/alrum. Ved at nedbryde væggen ud til udestuen og inddrage den til boligareal i leverummet blev der tilført en masse plads og dagslys og et rum med stor visuel kontakt til den omkringliggende have.

Arkitekttegnet tilbygning
Visualisering af tilbygning med udestuen i forgrunden.
Arkitekttegnet tilbygning.
Soveværelse med kig til stjernerne.
Arkitekttegnet Tilbygning og renoveringsprojekt. Aarhus.
Visualisering af leverummet, hvor udestuen er inddraget og brændeovnen er blevet genetableret.
Arkitekttegnet Tilbygning og renoveringsprojekt. Aarhus.
Visualisering af badeværelse med kig til det intime gårdrum.
Emil Kroghede, Arkitekt MA

Emil Kroghede, Arkitekt MA

Mit navn er Emil, og jeg er arkitekten bag Kroghede Arkitektur. Jeg er uddannet arkitekt fra Aarhus Arkitektskole, og har erfaring med såvel erhvervsbyggeri, som private byggeprojekter. Jeg specialiserer mig i villaer og tilbygninger, og kan med garanti hjælpe jer, med jeres næste byggeprojekt.

Send mig en mail